A HEAD a közelmúltban részt vett a World Press Photo kiállításon, ahol rengeteg kitűnő alkotással találkozhattunk.

A kiállított képek tükrözték az elmúlt egy év ambivalens hangulatát és amellett hogy a világban nagy médiavisszhangot kapott katasztrófákat és tragédiákat is megjelenítették, számos kevésbé ismert problémára és szépségre is felhívták a figyelmet.

A kiállításon olyan érdekfeszítő témákra leltünk, mint a háború elől menekülő népek nehézségei, az emberek kapcsolata a természettel, ahol élnek, vagy a szélsőségesen vallásos iskolába járó gyerekek élete.

A díjnyertes fotók önmagukban is különleges élményt nyújtanak a nézőnek, de mondanivalójuk igazán a hozzájuk mellékelt magyarázattal együtt érthető. Ilyen volt többek között az aranyos kis tigris simogatásáról készült pozitívnak tűnő fotó is, ami a mellé írt, a nagymacskák szórakoztató-ipari kizsákmányolásáról és sanyarú sorsáról szóló szöveg elolvasása után egy egészen más, elgondolkodtató valóságot is megmutat nekünk.

A hihetetlenül erős érzelmeket bemutató, témákban gazdag fotókiállításon mindenki talált olyan műveket, melyek magukkal ragadták őket. Az biztos, hogy egyikünk sem távozott a World Press Photo-ról felébresztett gondolatok és érzések nélkül.

Németh Petra Ildikó