,,Veni, vidi, vici. Jöttem, láttam, győztem.”

Úgy érzem ez a három szó leírja a mai délutánunkat. Amilyen izgatottan és várakozással telve indultunk útnak, olyan magabiztosan és szinte „lebegve” tértünk vissza.

Három Niveau 2-es hallgató álma vált valóra, amikor nem akárhova, hanem a Francia Nagykövetségre látogathattunk el a House of European Affairs and Diplomacy delegálásában, 2019. február 27-én. Feladatunk az Európai Unió 2020/2030-as energiapolitikájáról való értekezés és a francia álláspont mélyebb megismerése volt, mellyel a jelenlegi Niveau szint legnagyobb kihívására, a The Debate-re készülünk fel. Ami a meetinget jellemezte, az a közvetlenség, az interaktivitás, alapos felkészültség, és a kérdéseinkre adott kielégítő válaszok sokasága. A végén még szót ejtettünk a HEAD következő nagyelőadás elképzeléseiről, annak lebonyolításáról és finomításáról. De ez egyelőre még maradjon titok…

 

Természetesen a találkozás sikerességét nagyban befolyásolta az előzetesen befektetett munkánk, hiszen számos tanulmányt, cikket, értekezést olvastunk el a témában, hogy felkészülten érkezzünk mi is. A találkozón a francia oldalt Thibaut Lespagnol úr, „helyettes misszióvezető” (Deputy Head of Mission), azaz a nagykövet helyettes képviselte.

 

A delegáció tagjai:

  • Ladányi Ármin, a Foreign Office szekció alelnöke
  • Antal Márk, a Foreign Office szekció tagja
  • Nyugat régió” kutató csapata: Kaiser Tatjana, Obradovic Violetta, Papp Veronika

Papp Veronika
Public Relations tag