Izgatottság és remény. Ez a két szó jelenik meg a fejemben, ha vissza kell gondolnom arra, hogy miként is zajlott le az a bizonyos reggel. Bátran ki merem mondani, hogy ez volt az a pillanat, amire minden egyes tag várt, ami miatt a HEAD mellett döntöttünk. Vágyak teljesültek be, újabb ambíciók kerültek napvilágra.

  1. 03. 22-én az északi régió a House of European Affairs and Diplomacy delegálásban ellátogatott a Dán Nagykövetségre. A delegáció tagjai Fűzfa Csaba, Tölgyesi Soma, Dankó Nelli, Kéri Amarillys és Szepesi Blanka voltak. Az indok, ami miatt felkerestük őket, az az elkövetkezendő szervezeti debate, amin álláspontot kellett foglalnunk az adott régión belül, egy ország energia politikáját illetően.

Hogy miként is írnám le a találkozást? Egyértelmű volt számunkra az első pillanattól kezdve, hogy ez egy igazán kötetlen és konstruktív délután lesz. A nagykövet-helyettesnek és gyakornokának közvetlensége és kedves fogadtatása miatt felszabadulva éreztük magunkat, ami egy untalan diskurzust váltott ki a helyzetből. Felismertük azt, hogy Dánia egy pozitív példát mutatva próbálja rábírni a többi európai tagállamot és mellette nagyobb országokat arra, hogy a Földünk épsége érdekében elengedhetetlen a megújuló energiapolitika alkalmazása. Dánia több világrekordot is felállított a Föld védelme érdekében. Az egyik példa erre, hogy az országban az energia 43%-át szélerőművekből  nyerik ki.

A beszélgetés végére világosabbá váltak számunkra a szakirodalomban meg nem értett részletek, és egy biztosabb tudással vehettünk részt az említett vitaesten.

Köszönjük a nagykövet-helyettes Úrnak a vendégszeretetét!


 Szepesi Blanka Mária

Public Relations tag